تعداد بازدید 1996
|
نویسنده |
پیام |
reyhane
کاربران حرفه ای
ارسالها : 25
عضویت: 29 /3 /1392
محل زندگی: بین ملایر و قم در نوسانم!!!
شناسه یاهو: abdsmer@yahoo.com
تشکرها : 12
تشکر شده : 22
|
شیرینی با خمیر هزارلایه
سلام دوستان...شما رو نمیدونم اما خیلی دوس دارم خودم شیرینی بپزم...دستور خمیر هزارلایه و روش درست کردن شیرینی های مختلف با اون رو توی سایت های مختلف آشپزی میتونین پیدا کنین...اما طبق تجربه من و از بین دستورهای مختلف که من امتحان کردم دستور زیر کاملترین و بهترین دستور برای تهیه این میر خوشمزه اس...متاسفانه منبع این دستور رو فراموش کردم.همین جا از صاحب این دستور عالی تشکر و عذرخواهی میکنم.عکسی هم که گذاشتم تصویر شیرینی هایی است که من با این دستور درس کردم...واقعا عالی شده بود. البته بهتره درجه فرتون رو زیر 200 درجه سانتی گراد بذارید تا شیرینی ها حسابی مغز پخت بشن و نهایت پفشون رو بکنن...شیرینی های من توی فر 2/5 برابر شدن!
مواد لازم:
300 گرم آرد كاملا سفید
150 گرم كره
یك عدد تخم مرغ
یك قاشق سوپخوری روغن مایع
یك دوم قاشق چایخوری جوهرلیمو
یك دوم قاشق چایخوری وانیل
یك قاشق چایخوری نمك
یك فنجان آب خنك
طرز تهیه خمیر هزارلا :
در كاسه بزرگی آرد را بریزید. وسط آن را گود كرده و در ظرف دیگری تخم مرغ، روغن مایع، جوهرلیمو، آب و نمك را مخلوط كنید و آن را به آرد اضافه كنید تا خمیر صاف یك دستی به عمل بیاید.
خمیر را یك ساعت بگذارید، بماند تا جا بیفتد. روی سطح مسطحی آرد پاشیده، خمیر را به قطر2 سانتی متر به شكل مربع پهن كرده و كره را در وسط خمیر جای دهید و چهارگوش خمیر را روی كره بكشید و با وردنه آرام آرام روی خمیر ضرباتی وارد كنید تا كره نرم شود.
سپس خمیر را به ضخامت یك سانتی متر پهن كرده و آن را شش لا، تا بزنید و در جای خنك بگذارید و پس از 20 دقیقه خمیر را مجدداً پهن كرده و به قطر یك سانتی متری باز كنید و این بار برعكس دفعه گذشته، عرض خمیر را طول خمیر قرار دهید و شش لا، تا بزنید و در جای خنكی بگذارید و باز بعد از20 دقیقه عمل دفعه گذشته را تکرار كنید و هر بار آرد اضافه روی خمیر را با برس كنار زده و 6 بار خمیر را باز و بسته كنید و در دفعه آخر آن را به قطر یك سانتی متر پهن كنید.
شیرینی هایی كه می توانید با این خمیر تهیه كنید عبارتند از: ناپلئونی، پاپیونی، زبان، قیفی، خامه ای و ولوان.
یادآوری : ما می توانیم به جای كره از روغن مخصوص قنادی ( روغن صاف) نیز استفاده نماییم. در ضمن تهیه این خمیر نیاز به تجربه دارد. لذا از دوستان عزیز خواهش می كنیم در تهیه این خمیر دقت كافی و كامل را رعایت كنند تا خمیر مورد علاقه خود را به دست آورند.
طرز تهیه شیرینی زبان :
خمیرهزارلا را به شكل مربع یا مستطیل به قطر 5/1 تا 1 سانتی متر باز كرده و با قالب شیرینی زبان، خمیر را قالب می زنیم و با نوك كارد تیزی وسط خمیر را از طول برش 2 سانتی می زنیم و سطح آنها را با شربت كارامل و تخم مرغ مخلوط شده (شربت كارامل: شكر را روی حرارت بخار آب ذوب كرده و تخم مرغ را به آن می افزاییم )(توی پرانتز بگم من این شربت رو درس کردم ولی اصلا چیز جالبی نشدمنم چون ترسیدم خمیرم خراب بشه روی خمیرم شکر پاشیدم و گذاشتمش توی فر... البته توی یه سایت خوندم که میتونین بعد از اینکه شیرینی رو از فر درآوردین روی شیرینی ها عسل بزنید...البته یادتون نره هیچ وقت عسل رو بیشتر از حرارت یه چایی گرم ، حرارت ندین چون اون موقع عسل تبدیل به یه نوع سم میشه! بنابراین به هیچ عنوان عسل رو روی خمیر نزنین و بذارین توی فر!!!! پرانتز تموم شد دوستان )تزئین می كنیم و در سینی فرمی چینیم و آن را در وسط پنجره فر روی درجه 400فارنهایت( به نظر من در حرارت 175 درجه سانتی گراد تا اونجا که روی خمیرتون برشته بشه و البته در طبقه وسط فر)،به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم تا شیرینی ها پف كرده و بپزند.
یادآوری: 1- در صورتی كه جوهرلیمو خمیر بیش از حد معین شده مصرفشود، شیرینی زبان كج خواهد شد. 2- داغ بودن زیادی فر باعث سوخته شدن سطح شیرینی ها خواهد شد و مغز آنها نپخته خواهند ماند.
نووووووووش جونتون
|
|
سه شنبه 25 تیر 1392 - 19:50 |
|
تشکر شده: |
|
|
تشکر شده: |
2 کاربر از reyhane به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند:
ali & shima & |
|
ali
کاربران حرفه ای
ارسالها : 18
عضویت: 28 /3 /1392
محل زندگی: قم
سن: 24
تشکرها : 18
تشکر شده : 11
|
پاسخ : 1 RE شیرینی با خمیر هزارلایه
وای خیلی خوشمزه به نظر میرسه
امضای کاربر : شاد زندگی کن:8:
|
|
سه شنبه 25 تیر 1392 - 20:01 |
|
تشکر شده: |
1 کاربر از ali به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند:
reyhane / |
|
reyhane
کاربران حرفه ای
ارسالها : 25
عضویت: 29 /3 /1392
محل زندگی: بین ملایر و قم در نوسانم!!!
شناسه یاهو: abdsmer@yahoo.com
تشکرها : 12
تشکر شده : 22
|
پاسخ : 2 RE شیرینی با خمیر هزارلایه
ممنون علی آقا...حتما درس کنین هاااا
|
|
سه شنبه 25 تیر 1392 - 20:02 |
|
shima
ارسالها : 9
عضویت: 30 /3 /1392
محل زندگی: همدان
|
پاسخ : 3 RE شیرینی با خمیر هزارلایه
خیلی عالی بود ریحانه جان...من درس کردم...واقعا خوب شده بود...مرسی عزیزم
|
|
سه شنبه 25 تیر 1392 - 20:43 |
|
تشکر شده: |
1 کاربر از shima به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند:
reyhane / |
|
reyhane
کاربران حرفه ای
ارسالها : 25
عضویت: 29 /3 /1392
محل زندگی: بین ملایر و قم در نوسانم!!!
شناسه یاهو: abdsmer@yahoo.com
تشکرها : 12
تشکر شده : 22
|
پاسخ : 5 RE شیرینی با خمیر هزارلایه
نوش جونت شیما جون...راستی از اون دلمه بادمجون هایی که درس میکنی و خیلی طرفدار داره برامون نمیفرستی؟منتظریم هااا
|
|
سه شنبه 25 تیر 1392 - 20:53 |
|
gitana
ارسالها : 3
عضویت: 25 /4 /1392
|
پاسخ : 6 RE شیرینی با خمیر هزارلایه
من عاشق شیرینی هستم اما در حال حاضر داره با کلی مکافات لاغر میکنم ... چه زجریه ببینیو نتونی بخوری ....
|
|
پنجشنبه 27 تیر 1392 - 21:07 |
|
ali
کاربران حرفه ای
ارسالها : 18
عضویت: 28 /3 /1392
محل زندگی: قم
سن: 24
تشکرها : 18
تشکر شده : 11
|
پاسخ : 7 RE شیرینی با خمیر هزارلایه
آخی گیتی خانم...ان شاءالله هر چه زودتر به اون وزن دلخواهت برسی...
امضای کاربر : شاد زندگی کن:8:
|
|
جمعه 28 تیر 1392 - 17:57 |
|
elmira
ارسالها : 9
عضویت: 30 /3 /1392
سن: 22
|
پاسخ : 8 RE شیرینی با خمیر هزارلایه
|
|
دوشنبه 14 مرداد 1392 - 11:03 |
|
برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.